Bizarre feitjes

Ik heb meestal niet zo door dat mijn leven het afgelopen halfjaar behoorlijk is veranderd. Van Nederland naar Abu Dhabi en wat daarbij komt kijken aan regelwerk zit er inmiddels wel op. En dan gaat alles weer zijn gangetje. Maar soms word ik er opeens aan herinnerd door dagelijkse, best bizarre feitjes. Een top 7:

 

  • Gezoem? Welk gezoem? Het is doodstil. O wacht, dat is de airco.
  • Het regent in Nederland? Regen…………………… wat is dat ook alweer?
  • In het weekend even een raam zemen bij 45 graden, midden op de dag. Prima te doen, toch? Best fris vandaag, eigenlijk.
  • Ik let altijd op wat ik zeg als ik ergens ben of zit te wachten. Want de mevrouw naast mij die er totaal niet Nederlands uitziet (tja, wat is Nederlands), zou dat heel goed kunnen zijn.
  • Ik weet niet meer wat ik moet antwoorden als mensen vragen waar ik vandaan kom. Delft? Mijn geboortestreek? Nederland?
  • Voor elke dag van de week heb ik een favoriet thuisbezorgadres, want alle keukens van de wereld zijn hier te vinden. Maar toch dwing ik mezelf om meestal te koken, want ik wil ook nog wat sparen. En doe maar gewoon, toch?