Beslagen bril

Het is zomer. En die breng ik dit jaar afwisselend door in Nederland en Abu Dhabi. Velen, en dan vooral expats die zelf al jaren in Abu Dhabi wonen maar er nog nooit een stukje zomer hebben meegemaakt, hebben mij letterlijk voor gek verklaard om na juni in Abu Dhabi te blijven. Want:

 

  • door de warmte beslaat je zonnebril als je de mall uitkomt.
  • je zou zodra je buitenkomt, blaren op je armen krijgen door de zon. Say what? Zo extreem dichtbij de zon leven we nu toch ook weer niet? Je raadt het al, gewoon factor 35 smeren en no sweat. Nou ja..
  • de zomer is het ideale moment om je tweede en liefst ook derde huis in een ander werelddeel te laten soppen door je nannymaid. Die neem je ten slotte overal mee naartoe in je Louis Vuitton-tas. En laten we wel wezen, dat moet ook gebeuren.
  • ik zou de enige vrouw in Abu Dhabi zijn, omdat alle mannen weggaan (want mannen werken, vrouwen niet). Je gelooft het niet, maar toevallig heb ik net nog een vrouw gesproken. Dan zijn we samen vast als enigen overgebleven.
  • in de zomer is het te warm voor een BBQ, dus het leven heeft dan even geen zin..

 

En dit zijn maar een paar van de extreme uitspraken die men vaak doet, er niet op lettend dat ze het tegen een nuchtere Hollandsche hebben. Die dit allemaal niet zomaar gelooft en zelf op onderzoek gaat. Met beslagen bril, dat wel. Maar zulke ervaringen zijn juist leuk als je in een nieuw land woont!