Taaltraining

 

Naast teksten en vertalingen verzorg ik ook taaltrainingen, workshops en coaching op maat. Denk hierbij aan:

 

  • een taaltraining Engels of Nederlands;
  • lessen Nederlands als tweede taal (NT2);
  • een workshop duidelijk schrijven in het Engels of Nederlands;
  • privélessen en personal coaching Engels of Nederlands.

 

De inhoud van een training of workshop bepaal ik altijd in overleg met de opdrachtgever.

 

Taaltrainingen richten zich vaak op het verbeteren van de algemene vaardigheden: Lezen, luisteren, spreken en schrijven. Speelsheid, praktijkvoorbeelden en leren van eigen ervaringen zijn hierbij belangrijk. Ook krijgt u antwoord op al uw vragen over spelling en grammatica.

 

Lessen Nederlands als tweede taal zijn waardevol voor mensen die nog niet zo lang in Nederland wonen en de taal willen leren. Dit kunnen expats zijn die een aantal jaar in Nederland komen werken. Of mensen die zich langer in Nederland willen vestigen. Meestal wordt er veel aandacht besteed aan het Inburgeringsexamen Nederland en het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal. Vaak kunt u kiezen voor een intensieve of minder intensieve variant. Beide examens heb ik mee helpen ontwikkelen, dus ik weet waarover ik spreek.

 

Workshops zijn meestal gericht op het verbeteren van zakelijke interne en externe communicatie. Veel mensen zijn echte experts in hun vak en leveren heel goed werk. Maar niet iedereen is getraind in schrijven. Teksten bevatten hierdoor soms onduidelijkheden of fouten, wat nadelige gevolgen kan hebben. In een workshop worden de puntjes op de i gezet. U oefent bijvoorbeeld met het verzamelen van de juiste informatie, helder schrijven op taalniveau B1 en digitale communicatie.

 

Privéles en personal coaching is geschikt voor jongeren en professionals die geen training of workshop willen volgen, maar wel hun taalvaardigheid willen ontwikkelen. Snel, effectief en direct toe te passen in de praktijk.

 

Iedereen heeft dagelijks met taal en communicatie te maken. Op de werkvloer, op school of thuis. Zoekt u een gedreven taaltrainer? Neem dan contact met me op.